א. לפי מודל 5 התכונות (2.5), איזו תכונה בעלת ערך נמוך, לא מתאימה לתפקיד מנהלת המטבח? (מתווה בלבד)
- מצפוניות נמוכה
- נועם הליכות נמוך
- מופנמות (מוחצנות נמוכה)
ב. לפי תאוריית הערכים (2.6) של שוורץ, מהו הערך על פיו פועלת יפעת?
אוניברסינליזם - במסגרת ערך העל של קידום האחר. מבטא דאגה לרווחת כלל האנשים.יפעת מגלה אכפתיות כלפי הנזקקים במסגרת עבודה ב-"המטבח" המחלק ארוחות חמות לנזקקים.
היא מעידה על עצמה שמבחינתה "יש חשיבות עליונה לרווחת אלה שגורלם לא שפר עליהם... יתהפך העולם ולא יישאר רעב! כל השאר עומד בצל".
כלומר חשוב לה לדרוג לרווחתם של האנשים הרעבים.
ג. לפי תאוריית הנטיות המקצועיות של הולנד (2.7), אילו שתי נטיות נדרשות כדי לנהל את ה"מטבח" לפי דבריה של חנה? הסבירו.טיפוס חברתי -נהנה מחברת אנשים ומבניית מערכות יחסים, אוהב לשתף פעולה עם אחרים ומסתדר איתם.
נמשך לפעילויות אלטרואיסטיות המאפשרות לחוש אמפתיה ולהבין רגשותיהם של אחרים, מסתדר היטב עם אנשים.
חשיבה רגשית, חם, קשוב, סובלני ואכפתי.
חנה, בהתייחסותה ליפעת, עומדת על חשיבות הקשרים החבריםם הן בהשגת תורמים לארוגן והן עם העובדים.
ציינה כי האכפתיות של יפעת כלפי הנזקקים היא מדהימה, ומסכמת שכל אלה מאוד חשובים לניהול מוצלח של ה"מטבח".
קונבנציונלי - אוהב פעילויות האמורגנות היטב סביב מערכת כללים וחוקים.
מעדיך להיות יעיל ומעשי ונהנה מפעילויות המחייבות דיוק וארגון, חשיבה כמותית, שיטתית ומתמטית. כישורי פקידות, בעל יכולת ארגוןץ
מביקורתה של את יפעת, חנה עומדת על חיבות העמידה בתקציב ובכללים - בדיקת מידת הנזקקות של הסועדים, רישום עקבי ורציף של הוצאות, שכר ומלאי במחסן.