השיטה ההיסטורית
| - בהתאם לניסיון העבר
- מתאים בשוק מאוד יציב, ותיק ולא חדשני.
- למשל תקציב כמו בשנה שעברה, למותג משחת שיניים.
|
שיטת היעדים והמטרות
| - בהתאם למטרות
- יכולות להיות שונות מאוד בין כל מותג וארגון.
- למשל אם רוצה לתפוס נתח שוק קטן או גדול, לשנות התנהגות צרכנים וכדומה.
|
שיטת אחוז מהמכירות
| - מראה את הקשר בין הפרסום והמכירות
- הקצאת אחוז מסוים מהמכירות לפרסום, מהעבר או מהעתיד (יכול לפגוע אם לא הגענו לצפי העתידי).
- מתאימה לשוק יציב, בוגר, שמרני.
|
שיטת התקציב התחרותי
| - בהתאם למתחרים, כל אחד מפרסם לפי הגודל שלו ולפי המתחרה.
- לא מתאים למוביל השוק.
- שיטה המייצרת סטטוס קוו, שומרת את מאזן הכוחות הקיים בשוק.
- חברה חדשה שרוצה לשבור את הסטטוס קוו, תבחר תקציב שונה מהמובילה בשוק כדי לצאת מהשבלונה, ותגדיר תקציב לפי שיטת היעדים והמטרות.
- למשל אם קוקה קולה בחרה להקציב 5% לפרסום, המתחרות הקטנות יותר שלה יבחרו תקציב דומה, כדי להידמות לה.
|
שיטת התאמה ליכולת הפירמה
| - הקצת תקציב בהתאם ליכולת לממן כרגע
- לא מומלצת, בתכנון עסקי חשוב להקצות מראש את התקציב הפרסומי כדי לקדם את מטרות הארגון
|